Københavns Akvarieforening
Forsiden  Foreningen  Møder  Akvariebladet  Galleri  Faktasider  Links 

Forsiden / Foreningen / De gamle koryfæer / Leif Petersen
Leif Petersen

 

AKVARIEBLADET 2010:

Leif Petersen er død
 
Leif Petersen
19.11.1937 - 17.11.2010
Onsdag den 17. november 2010 sov Leif Petersen stille hen. Dagen før havde han fået en blodprop. Han ville to dage efter sin død være fyldt 73 år. Leif blev begravet den 22.november under overværelse af familie og mange af vennerne fra akvariehobbyen.
 
Han vil blive mindet for det store arbejde han i utroligt mange år lagde i akvariehobbyen.
 
Leif fik for 4-5 år siden kræft, men med en utrolig livsvilje kæmpede han sig tilbage og deltog også i de sidste år i foreningsarbejdet i Dansk Cichlide Selskab, som havde en meget stor plads i hans hjerte.
 
Jeg lærte Leif at kende helt tilbage i midten af halvfjerdserne, hvor han kom ind i foreningsarbejdet i DCS. Han viste hurtigt en stor interesse for foreningen og har gennem flere omgange været formand for DCS, en post han med ildhu passede. Samtidig med at han flittig opdrættede cichlider i akvariekælderen i Rødovre og skrev mange artikler om hans elskede tanganyikacichlider.
 
Vi der har kendt Leif igennem mange år delvis fra DCS og delvis fra lørdagskaffemøderne i Akvarium Østerbro lærte at sætte pris på hans rolige humor og altid venlige villighed til at give en hånd med til dette og hint. Selv i hans sværeste perioder med sygdommen deltog han i alt, hvad han orkede af forskellige møder og arrangementer.
 
Hans mange artikler og fotos af og om de afrikanske cichlider blev både benyttet i DCS’s medlemsblad Cichliden og på foreningens hjemmeside, førstnævnte var han i mange år primus motor bag og hjemmesidens indhold optog ham meget, og han lagde sammen med vennerne fra DCS et stort arbejde i denne.
 
Hans venlighed og hjælpsomhed kom også landets mange akvarieredaktører til gode. Leif tillod altid gladelig at hans artikler blev brugt i såvel store som små foreningers medlemsblade.
 

Leif Petersen vil blive husket af mange akvarister over hele landet og hans foredrag om cichliderne er blevet hørt og påskønnet i mange akvarieforeninger rundt omkring i landet, og vi vil alle savne ham.

 

Ære være hans minde.

 

Benny B. Larsen


Print this page