Københavns Akvarieforening
Forsiden  Foreningen  Møder  Akvariebladet  Galleri  Faktasider  Links 

Forsiden / Møder / Afholdte aktiviteter / Sommertur 2008
KA's sommertur 2008

Vores årlige Sommertur gik i 2008 til Odense, turen foregik den 4. oktober, så det må dog nærmest kaldes en sen-sommertur.
 
I Odense besøgte vi først en akvarieforretning, Fyns Akvarie Centrum, der ligger på Slåenhaven 10 i den nordøstlige del af byen. Forretningen, der tidligere har ligget på Nyborgvej, er for nyligt flyttet til disse lokaler, og den er virkelig et besøg værd. Her findes et meget stort udvalg af fisk, især er der mange cichlider fra Malawi og Tanganika, men også mange andre spændende fisk.I tilknytning til forretningen er der et stort drivhus med mange spændende stueplanter, udenfor er der et område med udplantningsplanter til haven, og desuden er der et stort område, der i vinterens læb skal omdannes til et havedams-center.
 
Efter Akvarieforretningen kørte vi til Odense Zoologiske have. Det er en rigtig spændende oplevelse, - haven ligger på begge sider af Odense å, i et meget kuperet område, således, at åen løber nede i en dal med stejle brinker, der giver mindelser om brinken i en tropisk flod, med rødder, sten og lianer. Haven er opdelt i de fire verdenshjørner, - områder med dyr, der svarer til hvet af disse. Ud over de 'almindelige' dyr er der i haven to meget specielle udstillinger, et tropehus og et arktisk hus, indrettet på en måde, som vi ikke kender fra København. I tropehuset findes en regnskov, med masser af spændende fugle, og planter, nogle dovendyr samt en 'flod' hvori der går nogle store Søkøer, nogle meget store maller og cichlider og en masse andre fisk, alle i deres naturlige størrelse. Fra regnskoven fører en gang ind under et koralrev, og derefter videre ind i den arktiske afdeling med 3 forskellige slags pingviner. Denne del er indrettet meget naturtro, så den ligner et stykke arktisk natur med is og sne, og med mørk himmel og kun lys i horisonten og med en temperatur (hos pingvinerne) på kun fem grader. Et andet, meget usædvanligt dyr er Aldabra kæmpeskildpadderne fra en ø i det Indiske Ocean. Disse skildpadder er anbragt i deres eget tropiske drivhus, hvor man kan opretholde de tropiske forhold, som er nødvendige for at skildpadderne kan leve. Odense Zoo er helt bestemt en meget spændende oplevelse, der kun kan anbefales.
 
Efter Zoo kørte vi ud til Bjarne Hansen, der opdrætter et stort antal forskellige fisk, især mange Apistogramma-arter og en del levendefødende og også nogle forskellige rejearter. Det var meget spændende at se, hvordan opdræt i stor stil kan foregå,  og vi kunne se fisk lige fra de helt små larver og til de fuldvoksne avlsfisk. Bjarne fortalte velvilligt meget indgående om, hvordan det er at opdrætte fisk, hvordan teknikken omkring akvarierne fungerede og hvordan man skulle pleje og passe ynglen, for at få den til at trives.
 

Alt i alt en rigtig vellykket tur, og vi kan kun anbefale dig at besøge såvel Ib Hansen i Fyns Akvarie Center, som Odense Zoo. Bjarne Hansens virksomhed er ikke gearet til besøg af enkeltpersoner, men bestyrelsen vil overveje, om vi kan arrangere en tur hertil en anden gang.


Print this page